Zasijao "Torov čekić": Volvo V40 za 2016. (FOTO)

Volvo je osvežio dizajn hečbeka V40 i stilski ga približio najnovijoj generaciji modela ovog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2016.

10:08

Zasijao

V40 je poslednji novi model koji je izašao iz pogona švedske marke pre nego što je dizajnersku palicu 2012. preuzeo Tomas Ingenlat (Thomas Ingenlath).

Ingenlat je u međuvremenu uveo značajne novine u izgled Volvo automobila, koje su najpre mogle da se vide na drugoj generaciji SUV modela XC90, a zatim i na limuzini S90 i najnovijem modelu - karavanu V90.
S obzirom da je još rano da V40 dobije naslednika, aktuelni model trebalo je stilski prilagoditi pomenutim vozilima, bez krupnijih dizajnerskih zahvata. Prednji deo restilizovan tako da su u farove integrisana nova dnevna LED svetla, takozvani "Torov čekić", koja su zaštitni znak modela Volvo XC90, S90 i V90.



V40 za 2016. dobio je i novu masku hladnjaka sa vertikalno orijentisanom rešetkom, a redizajniran je i Volvo amblem.
Proizvođač navodi da će kupcima ponuditi i pet novih boja karoserije, kao i nove dezene i materijale presvlaka i tapacirunga u unutrašnjosti automobila. Zajedno sa standardnim V40, na isti načini biće restilizovana i V40 Cross Country varijanta.
V40 Cross Country za 2016.
Takođe, u ponudi će biti i novi sadržaji poput On Call smartfon aplikacije sa brojnim funkcijama poput daljinskog otključavanja vrata, uključivanja grejanja / klime i farova, ili unošenja novog odredišta u navigacioni uređaj.

V40 za 2016. biće dostupan i sa novom CleanZone tehnologijom, predstavljenom na modelu XC90, koja koristi specijalne filtere kako bi se sprečilo da u putničku kabinu dospeju štetne čestice iz okolnog zagađenog vazduha.
Na kraju, Volvo je verziju pogonjenu četvorocilindarskim 2.0 D2 dizel motorom upario sa modifikovanim manuelnim menjačem čime je emisija CO2 smanjena na samo 89 g/km.

Restilizovani V40 imaće premijeru 1. marta na sajmu automobila u Ženevi.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: