Toyota gasi marku Scion?

Posle 13 godina, japanska kompanija odlučila je da ukine automobilski brend Scion namenjen severnoameričkom tržištu, saznaje Motor Trend.

Podeli
Scion iA
Scion iA

Iako je još uvek reč o nezvaničnim informacijama, nekoliko izvora ovog sajta potrvdilo je da će Toyota okončati kratkotrajni vek svoje automobilske marke iz 21. veka.

Scion je lansiran za potrebe tržišta Severne Amerike 2002. godine. Osnovna ciljna grupa bila je takozvana Generacija Y (mlada polpulacija, rođena posle 1980.), a u početku su gamu sačinjavala dva modela xA i xB. Vrhunac godišnje prodaje Scion je dostigao 2006. kada je isporučeno 175.000 vozila, da bi 2015. prodaja pala na svega 56.000 automobila.

Scion FR-S ('prepakovana' Toyota GT86 / Subaru BRZ)
Scion FR-S ('prepakovana' Toyota GT86 / Subaru BRZ)

Ipak, možda najveći problem leži u činjenici da ova marka ustvari nikada nije doprla do svoje ciljne grupe, s obzirom da je prema nekim izveštajima prosečna starost kupaca automobila marke Scion iznosila 49 godina.

Na severnoameričkom tržištu u ponudi je trenutno pet modela ovog brenda: dva sportska kupea FR-S i tC, pomenuti xB, prepakovana Toyota Auris koja se prodaje kao Scion iM i model iA (sedan baziran na novoj Mazdi2).

Vesti

Počela proizvodnja nove E klase

Prvi Mercedes E klase najnovije generacije sišao je za proizvodne trake fabrike Sindelfingen u Nemačkoj. Tom prilikom, Mercedes je izložio i njegove prethodnike i podsetio na istoriju ovog modela.

Vesti petak 26.02. 15:38 Komentara: 41

Fale još samo bele gume: Citroen E-Mehari By Courreges

Krajem 2015. Citroen je u saradnji sa kompanijom Bollore konstruisao laki električni četvorosed sa otvorenim krovom, inspirisan nekadašnjim jeftinim terenskim vozilom - modelom Mehari. Na predstojeći sajam u Ženevi stiže posebno stilizovana verzija koju je dizajnirala modna kuća Courreges.

Vesti petak 26.02. 13:51 Komentara: 8
strana 1 od 41 idi na stranu