Sad je stvarno kraj: Zbogom klasični Land Roveru

Nakon što je Land Rover 2015. odložio neminovni kraj Defendera za nekoliko meseci, ovaj legendarni model definitivno odlazi u istoriju u petak 29. januara.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.01.2016.

12:37

Sad je stvarno kraj: Zbogom klasični Land Roveru

Proizvodnja jednog od najčuvenijih i najdugovečnijih terenaca okončaće se u fabrici Solihull posle gotoov sedam decenija od njegovog lansiranja na tržište. Četvrtasti ikonični Defender, koji je uz povremena osvežavanja i kozmetičke intervencije zadržao originalni dizajnerski koncept iz 1948. do današnjeg dana, proizveden je u preko 2 miliona primeraka.

Tokom sedamdesetak godina svog postojanja korišćen je kao službeno vozilo policijskih i vojnih snaga u brojnim zemljama širom sveta, a bio je i nezaobilazni deo scenografije igranih i dokumentarnih filmova snimljenih u afričkim savanama.
Land Rover se od svog najuspešnijeg automobila u istoriji oprostio još 2015. kada je na tržište izbacio specijalnu ograničenu seriju ovog modela, kao i jubilarni primerak sa oznakom "2.000.000" koji je prodat na aukciji za 400.000 funti.

Kompanija neće ostaviti Defender bez naslednika, koji bi trebalo da se pojavi 2017, ali to će biti neka sasvim druga priča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: