Zašto su Teslini automobili tako SEXY

Tesla Motors je krajem 2015. predstavio Model X, a iz kompanije je stigla vest da će pored najavljenog Modela 3, kupcima ponuditi još jedan pristupačniji električni automobila - Model Y.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.01.2016.

11:46

Zašto su Teslini automobili tako SEXY
Tesla Model X

Kada se slova (i cifra 3) koja su upotrebljena za označavaju imena četiri aktuelna i buduća Teslina modela izdvoje, dobija se reč SEXY (S3XY), što je po svemu sudeći bila namera vlasnika u osnivača kompanije, Ilona Maska.

Naime, Mask je najpre želeo da nova električna limuzina, koja će biti predstavljena tokom 2016, ponese oznaku Model E, ali mu je Ford osporio pravo na korišćenje tog slova. Ideja je bila da uz Modele S i X treći automobil iz game ima u nazivu slovo E, kako bi izdvojena slova tvorila reč SEX.

Mask je bio prinuđen da nađe alternativno rešenje, pa je E zamenio sa brojem 3. On je tada u svom stilu prokomentarisao da je "Ford želeo da ubije seks, ali mu to nije uspelo".

Najnovije informacije govore da će Model 3 biti predstavljen u martu i da možda neće biti jedini novi Teslin automobil koji ćemo videti u 2016. Drugi model, pomenuti Tesla Y, biće kompaktni SUV / krosover. Ovaj automobil bi poput Modela X takođe trebalo da ima zadnja vrata koja se otvaraju nagore, a deliće platformu sa Modelom 3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: