Promena imidža: DS3 i DS3 Cabrio za 2016. (FOTO)

Nekada sa amblemom Citroena, a sada samo pod oznakom DS, francuski premijum brend predstavio je unapređenja modela DS3 i DS3 Cabrio za 2016. godinu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.01.2016.

12:57

Promena imidža: DS3 i DS3 Cabrio za 2016. (FOTO)

Osim kozmetičkih promena, izvršena su i mehanička poboljšanja, sa ciljem da najmanji modeli ove luksuzne marke ostanu konkurentni svojim rivalima.

Prednji deo automobila je restilizovan u skladu sa novim korporativnim vizuelnim identiteom.

Nestao prepoznatljivi Citroenov amblem, a umesto trapezoidne maske hladnjaka, tu je sada nova šestougaona DS rešetka.
Promenjen je i dizajn branika, dok su pozadi ugrađena nova LED stop svetla.

Na raspolaganju su tri varijante trocilindarskog 1.2 PureTech motora (sa i bez turbine), raspona snage od 82 do 130 ks, kao i četvorocilindarski 1.6 turbo benzinac sa 163 ks i 208 ks.

Dizel ponuda sastoji se od 1.6 litarskog BlueHDi motora u verzijama sa 100 i 120 ks.
Novi multimedijalni uređaj sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir podržava Apple CarPlay i MirrorLink sisteme povezivosti.

Svi modeli za 2016, standardno su su opremljeni Active City Brake tehnologijom automatskog kočenja u slučaju opasnosti od sudara, pri brzinama do 30 km/h.
Kao što je uobičajeno prilikom restilizacije savremenih automobila, kupcima su dostupni novi dezeni i materijali u unutrašnjosti, a preneta su i neka luksuzna dizajnerska rešenja sa većih DS modela.

Mogućnost personalizacija, koja je veoma bitna za ovu vrstu vozila, povećana je na 78 dvobojnih kombinacija za karoseriju i krov.

Kupci kabriolet verzije mogu da biraju između 4 varijante platnenog sklopivog krova, a u ponudi je i 15 tipova alu felni.
Što se tiče najsnažnije, Performance verzije, koju pogoni benzinac sa 208 "konjskih snaga", ovaj model je po prvi put standardno opremljen Torsenovim diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem.

Oslanjanje automobila spušteno je za 15 mm, a radi bolje stabilnosti povećana je i širina vozila - za 26 mm kod prednjih i 14 mm u visini zadnjih točkova.
DS3 i DS3 za 2016. očekuju se u prodajnim salonima već u februaru, dok će Performance varijanta stići na tržište nekoliko meseci kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: