Zeleno svetlo za Jeep Wrangler pik-ap

Šef grupacije FIAT-Chrysler, Serđo Markione, potvrdio je da će pik-ap verzija modela Wrangler ipak ugledati svetlost dana.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2016.

14:44

Zeleno svetlo za Jeep Wrangler pik-ap
Jeep Gladiator koncept iz 2005.

Tokom razgovora sa novinarima na aktuelnom auto-salonu u Detroitu, Makrione je najavio da će pik-ap biti zasnovan na sledećoj generaciji modela Jeep Wrangler, koja će se pojaviti u prodaji 2017. godine.

Prvi čovek FIAT-Chryslera nije išao u detalje, ali je šef marke Jeep, Majk Menli, otkrio da su upravo on i Markione bili naročito zainteresovani da se jedan takav model nađe u ponudi američkog proizvođača terenskih vozila.

"Serđo i ja smo blisko sarađivali na planovima za buduće Jeep modele, a obojica smo veliki zagovornici proizvodnje pik-ap Wranglera", objašnjava Menli.
Jeep J-12 koncept iz 2012.
Jeep je u svojoj istoriji već proizvodio pik-ap vozila, pre svega model Gladiator koji se izrađivao čitavih četvrt veka, od 1962. do 1988. godine.

Ideja o obnavljanju ovog modela oživljena je 2005, kada je predstavljen potpuno novi koncept, ali do realizacije produkcijske verzije nije došlo.

Nekoliko godina kasnije, 2012, Jeep je napravio i retro orijentisani pik-ap koncept J-12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: