Chevrolet Bolt: Korak bliže jeftinom elektromobilu?

Američki proizvođač ispunio je obećanje s početka 2015. da će kupcima ponuditi automobil sa električnim pogonom po ceni od oko 30.000 dolara.

Podeli

Chevrolet je simbilično odabrao međunarodni sajam elektronike (CES) u Las Vegasu za premijeru novog automobila na električni pogon.

Od koncepta koji je predstavljen u januaru 2015. prošlo je svega godinu dana, a pred nama je serijska verzija modela Bolt.

Chevrolet je u velikoj meri izmenio dizajn vozila, ali je zadržao osnovne proporcije prototipa.

Koliko je ovaj automobil u koji može da se smesti pet putnika značajan za krovnu kompaniju - General Motors, govori podatak da ga je u Las Vegasu predstavila izvršna direktorka, Meri Bara.

Prema njenim rečima, Bolt ima autonomiju kretanja do 320 km.

Za potpunu dopunu baterija na standardnom kućnom punjaču potrebno je devet sati, a Bara tvrdi da je baterije moguće napuniti do 80% kapaciteta za samo 60 minuta.

Chevrolet Bolt će u Sjedinjenim Državama zvanično koštati 37.500 dolara.

Međutim, kada se ova suma umanji za 7.500 dolara, koliko iznose federalne državne subvencije, osnovna cena neće prelaziti 30.000 dolara (oko 27.500 evra).

U zavisnosti od savezne države u kojoj se prodaje, Bolt će zahvaljujući podsticajima lokalnih vlasti koštati čak i manje.

Automobil u prodajne salone stiže do kraja 2016.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 44 idi na stranu