Mercedes Citan za 2016.

Mercedes je unapredio pogonske jedinice svog najmanjeg komercijalnog vozila i izvršio diskretne stilske izmene u kabini vozila. Svi motori sada zadovoljavaju Euro 6 norme a benzinac je dostupan i sa opcionim automatskim menjačem sa duplim kvačilom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.10.2015.

13:01

Default images

Motori koji se ugrađuju u putničku varijantu Mercedesa Citan zadovoljavaju Euro 6 standarde još od juna meseca 2015, dok je u teretnoj verziji ova vrsta pogonskih jedinica za sada dostupna kao opcija, s obzirom da su Euro 6 norme za klasu komercijalnih vozila kojoj pripada Citan zakonska obaveza tek od septembra 2016.

Kupci i dalje mogu da biraju između tri dizelaša i jednog benzinca.
Oni koji se odluče za dizel opciju, na raspolaganju imaju 1.5 litarski turbo-punjeni motor u varijantama sa 75, 90 i 110 ks.

Iako je snaga pogonskih jedinica ostala nepromenjana, maksimalni obrtni moment povećan je za 20 Nm u sve tri varijante i sada iznosi 200 Nm u najslabijem, 220 Nm u srednjem i 260 Nm u najačem motoru.

Mercedes Citan je dostupan i sa ekonomičnijim BlueEfficiency paketom koji prema fabričkim podacima smanjuje prosečnu potrošnju dizelaša na 4,3 l/100 km.
Jedini benzinac, Citan 112, i dalje je pogonjen 1.2 litarskim motorom sa 114 ks.

Ovaj motor sada raspolaže sa funkcijom koja privremeno (u trajanju do 20 sekundi) povećava maksimalni obrtni moment sa 175 na 205 Nm. Ovo unapređenje dostupno je u drugom, trečem i četvrtom stepenu prenosa.
Još jedna novina je uvođenje opcionog šestobrzinskog automatskog menjača sa duplim kvačilom.

Osim toga, modeli iz familije Citan od sada se mogu naručiti sa panoramskim krovnim prozorima, fabrički ugrađenom navigacijom i zadnjom kamerom.

Manje kozmetičke promene vidljive su i na instrument tabli i drugim delovima unutrašnjosti vozila.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: