Datsun GO-Cross koncept najavljuje jeftini SUV model

Otkako je 2013. Nissan obnovio privremeno ugašenu marku Datsun, na tržištima kao što su rusko i indijsko pojavilo se nekoliko jeftinih malih modela koji su pre svega konkurentni cenom i koji zadovoljavaju tamošnje, nešto skromnije bezbednosne standarde. Dve godine kasnije, predstavljen je i prvi SUV sa amblemom Datsuna.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.10.2015.

09:20

Default images

Iako je za sada samo reč o konceptu, Datsun GO-Cross je do sada najmabiciozniji projekat otkako je ovaj japanski brend vračen u život.

Dizajn je znatno uspeliji nego na prethodnim modelima i konceptima, a više pažnje posvećeno je i spoljnim stilskim detaljima.
S obzirom da je reč o dizajnerskoj studiji, proizvođač nije otkrio specifikacije i tehničke detalje.

Ipak, na osnovu kompjuterskih renedera može se zaključiti da je reč o kompaktnom SUV vozilu, a za pogon bi mogao da bude upotrebljen 1.2 litarski benzinac preuzet sa jednog od Datsunovih ranijih konceptnih vozila.
Odluka o produkcijskoj verziji još uvek nije doneta, a da li će GO-Cross jednog dana ući u serijsku proizvodnju znaće se kada čelnici kompanije budu analizirali povratne informacije i utiske automobilske javnosti i potencijalnih kupaca.

Ako dobije zeleno svetlo za proizvodnju, Datsun SUV će se naći u prodajnim salonima tržišta u razvoju, pre svega u Aziji i Africi i eventualno Rusiji.

Pročitajte još:

Može li jeftini Datsun da osvoji rusko tržište?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: