Prodato pola miliona Yetija

Škoda je za šest godina proizvela 500.000 primeraka SUV modela Yeti. Jubilarni automobil sišao je krajem oktobra sa proizvodnih traka fabrike Kvasini u Češkoj.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2015.

14:13

Default images

Škoda Yeti predstavljena je automobilskoj javnosti 2009. kao prvi SUV model u proizvodnom programu češke kompanije.

Trenutno se osim u Češkoj, izrađuje i u fabrikama u Kini i Rusiji. "Kineski" Yeti proizvodi se u Volkswagenovoj fabrici u Šangaju i razlikuje se po produženom međuosovinskom rastojanju (+6 cm) u odnosu na standardnu verziju.

U Rusiji, Yeti se izrađuje u saradnji sa GAZ grupom, u gradu Nižnji Novgorod.

Kvasini je jedan od tri Škodina pogona u Češkoj, a pored Yetija tu se proizvode i Superb i Superb Combi.

Škoda Yeti imala je premijeru na ženevskom auto-salonu 2009, a restilizacija je obavljena 2013. godine. Od tada je dostupna u dve stilske varijante - jedna je namenjena pre svega vožnji u urbanim uslovima dok je druga za avanturiste koji će ovim modelom zalaziti i van asfaltiranih puteva.

Na raspolaganju su verzije sa prednjim i pogonom 4x4.

Jubilarni primerak je iz luksuzne edicije Monte Carlo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: