Toyota sprema "bebi" GT86?

Na sajmu automobila u Tokiju japanski proizvođač predstaviće koncept sportskog mini automobila pod oznakom S-FR.

Podeli

Vozili smo: Toyota GT86

Automobil koji izgleda kao Toyota GT86 za početnike, zamišljena je kao mali sportski dvosed sa motorom postavljenim napred i zadnjim pogonom.

Koncept je dugačak 3.990 mm, širok 1.695 mm, a visok 1.320 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.480 mm.

Vozilo ima nešto zaobljenije konture u poređenju sa većim GT86, a stilski pomalo podseća na, u Japanu veoma popularne, "kei" automobile.

Enterijer je jednostavnog i dopadljivog dizajna, sa kružnom digitalnom instrument tablom i neobično pozicioniranim komandama klima uređaja na centralnoj konzoli.

Toyota nije saopštila podatke o pogonskom sistemu, ali je poznato da se snaga na zadnje točkove prenosi pomoću šestobrzinskog manuelnog menjača.

Prema glasinama koje su se o "bebi" GT86 modelu pojavile ranije tokom 2015. ispod haube bi mogao da se nađe 1.5 litarski benzinac sa 130 ks.

Serijska verzija imala bi masu od oko 980 kg, a ako dobije zeleno svetlo od čelnika kompanije, ova sportska Toyota stigla bi na tržište 2018. godine.

Vesti

Land Rover krije novi Defender zbog straha od Kineza

Naslednik legendarnog terenca biće predstavljen 2018, a Land Rover će preskočiti uobičajenu fazu prikazivanja konceptnog vozila jer se plaši da bi neki od kineskih proizvođača mogao da napravi kopiju i lansira je na tržište te zemlje pre originalnog produkcijskog modela.

Vesti petak 15.12. 13:20 Komentara: 9

Bira se ekološki najprihvatljiviji automobil 2018.

Namera je da se izborom “najzelenijeg” modela afirmiše ekološki pristup proizvođača prilikom konstruisanja, procesa izrade i eksploatacije automobila, i da se ukaže u kom pravcu treba da razmišljaju potencijalni kupci, ali i uvoznici vozila u našoj zemlji.

Vesti četvrtak 14.12. 08:36 Komentara: 9
strana 1 od 1292 idi na stranu