Svetska premijera: Suzuki Ignis za 2016.

Suzuki je objavio prve fotografije nove generacije modela Ignis koji će biti izložen na štandu tog japanskog proizvođača na predstojećem sajmu automobila u Tokiju, krajem oktobra.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

14:32

Default images

Ispostavilo se da je koncept iM-4, koji je predstavljen u martu na sajmu automobila u Ženevi, bio najava novog Ignisa.

Tako je nakon hečbeka Baleno, koji je zasnovan na konceptu iK-2, još jedna Suzukijeva dizajnerska studija iz 2015. dobila serijsku verziju.

Ignis nije klasičan krosover, ali ima povišenu kabinu i može se svrstati u kategoriju vozila kojoj pripada FIAT Panda.
Proizvođač je uglavnom zadržao dizajn koncepta, pa se novi Ignis razlikuje od iM-4 tek u ponekom detalju.

Prednji deo vozila je praktično nepromenjen, dok je dizajn retrovizora pojednostavljen kako bi se smanjili troškovi proizvodnje, a drugačije su i kvake na vratima.

Sa zadnjeg dela vozila nestao je mali krovni spojler koji je ukrašavao koncept, a stop svetla se razlikuju samo u nijansama.
Kako je reč o malom, funkcionalnom automobilu koji je osmišljen da bude pre svega praktičan i jeftin, unutrašnjost je jednostavna i relativno skromna.

Na fotografiji je prikazan model za japansko tržište, sa bogatijim paketom, koji na vrhu centralne konzole ima veliki ekran multimedijalnog sistema (po obliku sličan tabletu), kao i automatski menjač.
Suzuki za sada nije saopštio specifikacije novog Ignisa. S obzirom da je koncept i-M4 dugačak 3.693 mm, širok 1.709 mm, visok 1.566 mm, sa međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2.438 mm, pretpostavlja se da serijska verzija ne odstupa mnogo od ovih dimenzija.

Što se motora tiče, u ponudi bi trebalo da se nađe i novi, nedavno lansirani trocilindarski 1.0 Boosterjet turbo-benzinac sa direktnim ubrizgavanjem goriva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: