Novi Mazdin koncept izgleda moćno

Tek što je na frankfurtskom salonu automobila predstavio zanimljiv krosover koncept Koeru, neumorni japanski proizvođač najavio je za predstojeći sajam u Tokiju premijeru dizajnerske studije novog sportskog kupea.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

13:08

Default images

Iako su na prvoj fotografiji tek nagovešteni obrisi ovog koncepta, uočljive su zaobljene linije karoserije i dugačka hauba. Iz mraka izviruju dve masivne cevi izduvnog sistema koje najavljuju moćnu mašinu ispod poklopca motora.

Mazda objašnjava da je cilj bio dizajnirati moderan sportski automobil, poštujući stilski izraz svih sportskih modela koji su prodefilovali kroz istroiju ovog proizvođača.

Detalji o konceptu nisu poznati, a s obzirom da sajam u Tokiju počinje 30. okobra, preostaje nam samo da se strpimo sledećih mesec dana.

Nakon prestanka proizvodnje modela RX-8, u Mazdinoj gami nedostaje pravi sportski automobil. Svim srcem navijamo da novi koncept preraste u serijski model koji bi nastavio prekinutu tradiciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: