Kada će Alfa Romeo Giulia stići u prodajne salone?

Model na koji su fanovi Alfe čekali godinama i čija je top verzija Quadrifoglio Verde (QV) svetsku premijeru imala na nedavno završenom salonu automobila u Frankfurtu, na tržište će najverovatnije stići tek u jesen 2016, saznaje Auto Express.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

12:27

Default images

Naime, tada bi kupcima trebalo da bude dostupna kompletna paleta modela, uključujući i baznu verziju.

Iako su ljubitelji automobila marke Alfa Romeo očekivali da će u Frankfurtu osim Giulie Quadrifoglio Verde biti predstavljena i osnovna varijanta nove limuzine, to se nije dogodilo.

Regularni model imaće premijeru na nekom od predstojećih velikih svetskih sajmova, evropska publika najverovatnije će ga prvi put uživo videti na auto-salonu u Ženevi, početkom marta 2016.
Italijanski proizvođač saopštio je polovinom septembra da će cena verzije Quadrifoglio Verde u Italiji iznositi 79.000 evra.

Auto Express u međuvremenu je saznao da će se ovaj model u Nemačkoj prodavati po početnoj ceni od 72.000 evra, dok će varijanta sa krovom i haubom od ugljeničnih vlakana, keramičkim kočnicama i trkačkim sedištima koštati od 89.000 evra.
Alfa Romeo Giulia QV opremljena je šestocilindarskim 3.0 litarskim turbo-punjenim benzincem koji proizvodi 510 ks i 600 Nm. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 s i razvija maksimalnih 307 km/h.

Proizvođač tvrdi da je automobil obišao krug na stazi Nirburgring za 7 minuta 39 sekundi.

Foto: Neswpress

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: