Nova Astra za trkačku stazu

Opel proširuje aktivnosti kada je reč o vozilima namenjenim trkama turističkih automobila. Trenutno je u razvoju model zasnovan na novoj Astri a testiranja počinju već na jesen.

Podeli

Sportska divizija proizvođača iz Riselshajma razvija turistički trkački automobil baziran na novoj Astri, i to u skladu sa aktuelnom regulativom TCR serije za nacionalne i internacionalne trke kupaca.

TCR serija, inaugurisana 2015, bazirana je na konceptu koji počiva na tri stuba – nacionalni šampionati, kontinentalni šampionati i globalna TCR međunarodna serija.

Sva tri nivoa takmičenja imaju potpuno istu tehničku regulativu. Na taj način, TCR trkački automobil može da se koristi širom sveta, bez bilo kakvih tehničkih modifikacija.

Na raspolaganju su dvolitarski turbo motori sa 330 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 410 Nm.

Opel Astra TCR trenutno je u razvoju, a tehničke specifikacije će biti objavljene naknadno. Testiranje novog sportskog turističkog automobila za kupce počeće u oktobru 2015.

Vesti

Kina "kvari" planove Audija

Audi je snizio progozu prodajnih rezultata za tekuću godinu usled slabljenja tražnje u Kini, koja je najvažnije tržište za tog proizvođača luksuznih automobil.

Vesti četvrtak 30.07. 17:17 Komentara: 7
strana 1 od 44 idi na stranu