Kina "kvari" planove Audija

Audi je snizio progozu prodajnih rezultata za tekuću godinu usled slabljenja tražnje u Kini, koja je najvažnije tržište za tog proizvođača luksuznih automobila.

Podeli

Nemačka kompanija ubuduće računa na rast prodaje od 3,0 do 4,0 odsto, u poređenju sa 2014, kada je zabeležena rekordna prodaja od 1,74 miliona vozila, prenosi Rojters.

Audi je u maju objavio da za 2015. očekuje rast globalne prodaje od 5,0 do 9,9 odsto, ali je prognoza u međuvremenu prepolovljena.

Komercijalni direktor kompanije, Kristijan Klinger, izjavio je da su perspektive neizvesne na kineskom tržištu, gde je Audi u prvoj polovini godine isporučio trećinu od ukupno 902.400 prodatih vozila u svetu.

Istovremeno, operativni profit skočio je 9,1 odsto, zahvaljujući snažnom rastu prodaje na evropskom tržištu.

U saopštenju se dodaje da su troškovi u vezi sa lansiranjem novih modela, kao što su druga generacija SUV vozila Q7 i novi Audi A4 donekle umanjili polugodišnji rezultat.

Izvor: B92, Tanjug

Vesti

Nova Astra za trkačku stazu

Opel proširuje aktivnosti kada je reč o vozilima namenjenim trkama turističkih automobila. Trenutno je u razvoju model zasnovan na novoj Astri a testiranja počinju već na jesen.

Vesti petak 31.07. 12:37 Komentara: 3
strana 1 od 44 idi na stranu