Ferrari misli na suvozača - ali ne i na vlasnikov džep

Da ne bi morao svaki čas da zaviruje u instrument tablu koja je rezervisana samo za oči onog koji sedi za upravljačem, suvozač u Ferrariju 488 Spider dobio je sopstveni displej za očitavanje brzine automobila i broja obrtaja motora.

Podeli

Proizvođač iz Maranela predstavio je verziju modela 488 sa otvorenim krovom, a među opcijama našao se i maleni, utešni monohromatski displej - namenjen suvozaču.

On će tako iz prve ruke moći da sazna trenutnu brzinu kojom se kreću, ali i broj obrtaja motora i odabrani stepen prenosa menjača.

Nije da je to nešto bez čega suvozač ne bi mogao da uživa u vožnji, ali barem vozač više neće morati da odgovara na pitanje: "A koliko jurimo sada?"

Ferrari je i ranije na nekim automobilima nudio ovu opciju, za koju je, na primer, vlasnik modela FF morao da doplati čak 4.000 dolara.

Koliko će dodatni displej koštati na modelu 488 Spider, za sada nije poznato.

Vesti

Nova Astra za trkačku stazu

Opel proširuje aktivnosti kada je reč o vozilima namenjenim trkama turističkih automobila. Trenutno je u razvoju model zasnovan na novoj Astri a testiranja počinju već na jesen.

Vesti petak 31.07. 12:37 Komentara: 3

Kina "kvari" planove Audija

Audi je snizio progozu prodajnih rezultata za tekuću godinu usled slabljenja tražnje u Kini, koja je najvažnije tržište za tog proizvođača luksuznih automobil.

Vesti četvrtak 30.07. 17:17 Komentara: 7
strana 1 od 44 idi na stranu