Mercedes AMG C63 Coupe opet u kamuflaži

Mercedes-AMG je ponovo zagolicao maštu javnosti i objavio je nove fotografije modela koji će debitovati za 20-ak dana. Automobil je ponovo u kamuflaži, a ovog puta možemo da vidimo i zadnji deo.

Podeli

Osnovne linije ovog modela se sve bolje naziru, a iz Mercedesa su poručili da su ga razvijali sa rečju "sportski" u mislima.

To znači da su se bavi performansama više nego praktičnošću, pa je mesto na zadnjoj klupi još sabijenije, pomeren je centar gravitacije, zadnji deo krova je dodatno oboren, a i "rep" ima novu konfiguraciju.

Kako prenosi "WorldCarFans", inženjeri su spustili i sedišta za 2,5 centimetra kako bi se dodatno pojačao osećaj brzine u ovom kupeu.

Naravno, glavna stvar se krije ispod haube, a Mercedes-AMG C63 S Coupe će pokretati turbo V8 4.0l motor sa 503BHP i obrtnim momentom 698Nm. Verzija bez dodatka "S Coupe" će imati nešto slabiji motor od 469BHP i 648Nm.

Ubrzanje S modela do 100km/h će biti 3,9s, a maksimalna brzina će biti elektronski ograničena na 290km/h.

Ovaj model će imati onlajn debi 19 avgusta, a u javnosti će prvi put biti prikazan u septembru u Frankfurtu, zajedno sa celom C-Class Copue porodicom.

Vesti

Nova Astra za trkačku stazu

Opel proširuje aktivnosti kada je reč o vozilima namenjenim trkama turističkih automobila. Trenutno je u razvoju model zasnovan na novoj Astri a testiranja počinju već na jesen.

Vesti petak 31.07. 12:37 Komentara: 3

Kina "kvari" planove Audija

Audi je snizio progozu prodajnih rezultata za tekuću godinu usled slabljenja tražnje u Kini, koja je najvažnije tržište za tog proizvođača luksuznih automobil.

Vesti četvrtak 30.07. 17:17 Komentara: 7
strana 1 od 44 idi na stranu