"Ajkula" dobija naslednika 2018?

Inspiraciju za oznaku luksuzne automobilske linije DS, Citroen je dobio od orignalne "ajkule" iz 1955. Šest decenija kasnije, svet još uvek iščekuje naslednika legendarnog Citroena DS.

Podeli

Iako je nedavno postao zasebna marka u okviru kompanije "PSA Peugeot Citroen", DS je i dalje usko povezan sa Citroenom i njegovom tradicijom.

Osnovan 2009. kao luksuzna linija Citroena, DS je do sada tržištu ponudio modele DS3 (u klasičnoj i kabriolet verziji), DS4 i DS5, dok su se na kineskom tržištu pojavili limuzina DS 5LS i krosover DS 6WR.

Iako se već godinama u medijima najavljuje model koji bi simbolično predstavljao sponu sa originalnom "ajkulom", do realizacije jednog takvog automobila još uvek nije došlo.

Ipak, kako saznaje Automotive News, DS nije odustao od top limuzine. Ovaj sajt navodi da je u pripremi model DS8 koji će u prodajne salone stići 2018. godine.

Novi model bi trebalo da ima stiske elemente originalnog Citroena DS iz 1955. ali i modernih konceptnih vozila - Numero 9 i Divine DS.

DS8 bi bio baziran na EMP2 mehaničkoj platformi i pozicioniran tako da se na tržištu suprotstavi modelima kao što su na primer Audi A6 ili BMW Serije 5.

S obzirom da je DS svoja dva najnovija modela, DS 5LS i DS 6WR, predstavio u Kini, očekuje se da će i budući DS8 prvo biti ponuđen kupcima u toj zemlji, pre nego što, eventualno, stigne i u Evropu.

Vesti

Nova Astra za trkačku stazu

Opel proširuje aktivnosti kada je reč o vozilima namenjenim trkama turističkih automobila. Trenutno je u razvoju model zasnovan na novoj Astri a testiranja počinju već na jesen.

Vesti petak 31.07. 12:37 Komentara: 3

Kina "kvari" planove Audija

Audi je snizio progozu prodajnih rezultata za tekuću godinu usled slabljenja tražnje u Kini, koja je najvažnije tržište za tog proizvođača luksuznih automobil.

Vesti četvrtak 30.07. 17:17 Komentara: 7
strana 1 od 44 idi na stranu