VW odlučio: Stižu jeftini modeli po ceni 8.000-11.000 €

Volkswagen planira da počev od 2018. ponudi kupcima novi model jeftinog porodičnog automobila. Vozilo će se prvobitno prodavati u Kini, ali će najverovatnije ubrzo stići i na ostala svetska tržišta, izjavio je direktor nemačke kompanije, Martin Vinterkorn.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2015.

09:57

Default images
Foto: Volkswagen

Nakon prvog modela, u planu je čitava porodica jeftinih vozila, tvrdi Vinterkorn.

"Plasiraćemo na tržište liniju novih automobila po povoljnim cenama - i to po jedan SUV model, limuzinu i kompaktno vozilo", precizirao je on.

Volkswagen godinama pokušava da lansira jeftino vozilo, ali poteškoće sa kojima se susretao na unutrašnjem planu, kada je reč o racionalizaciji troškova, primoravale su kompaniju na odlaganje jednog takvog projekta.

"Nova, jeftinija vozila, koja će se proizvoditi u Kini, kupcima će biti ponuđena po ceni od 8.000 do 11.000 evra", dodao je Vinterkorn.

Podsećamo, prethodno je bilo je predviđeno da Volkswagen u okviru jeftinog brenda lansira modele čije početne cene bi se kretale u rasponu od 6.000 do 8.000 evra.

Osim na kineskom tržištu, trebalo je da ovi automobili budu ponuđeni kupcima u Indiji i drugim azijskim zemljama, zatim u Južnoj Americi, kao i regionima istočne Evrope i Afrike.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: