Traže 2,1 mil.€ za auto koji će isporučiti krajem 2016.

Vlasništvo nad ekskluzivnim superautomobilom ima visoku cenu, ali od kupca iziskuje i određenu dozu strpljenja.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.06.2015.

12:14

Default images
Foto: Newspress

Koenigsegg Regera, jedan od superautomobila koji je privukao pažnju posetilaca ženevskog auto-salona 2015, pojavio se u ponudi sajta Mobile.de.

Ovaj model, čiji motor prema rečima proizvođača razvija preko 1.500 “konja”, može se nabaviti kod britanskog prodavca SuperVettura za 2.100.010 evra.

Međutim, kupci će morati da budu strpljivi, s obzirom da će prvi primerci biti isporučeni vlasnicima tek u decembru 2016. godine.
Foto: Newspress
Koenigsegg Regera za pogon koristi 5.0 litarski V8 benzinski motor i tri elektromotora. Po jedan električni motori smešten je u zadnje točkove, a treći je povezan sa radilicom.

U električnom modu, automobil može da pređe do 65 km. Elektromotori se napajaju iz baterija kapaciteta 9,27 kWh, a uprkos njihovoj dodatnoj težini od 115 kg masa automobila bez radnih tečnosti iznosi 1.420 kg, a sa punim rezervoarom goriva i drugim radnim fluidima dostiže 1.628 kg.
Foto: Newspress
U proizvodnji pogonskih baterija i električnih kompnenti učestvovala je hrvatska kompanija Rimac, koja je 2011. projektovala električni superautomobil - Concept One, dok je izduvni sistem od titanijuma izradila slovenačka frima Akrapovič.

Umesto klasičnog prenosnog sistema, sa više brzina, Regera praktično ima samo jedan stepen prenosa, a preliminari testovi pokazali su da automobil od 0 do 100 km/h stiže za 2,8 s, dok mu za je ubrzanje 150-250 km/h potrebno 3,2 s.

Koenigsegg tvrdi da Regera iz stanja mirovanja do 400 km/h ubrzava za neverovatnih 20 sekundi. Podatak od maksimalnoj brzini nije saopšten, ali prethodne performanse otkrivaju da Regera može da juri i preko 400 na sat.
Foto: Newspress
Švedska kompanija najavila je proizvodnju 80 primeraka, a svaki automobil biće ručno napravljen.

Na sajmu u Ženevi najavljeno je da će se cena kretati oko 1,7 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: