Jeftini Renault neće se prodavati sa značkom Dačije

Renault Kwid, koji je imao premijeru u Indiji sredinom maja, ipak neće biti komercijalizovan kao Dacia, izjavio je šef grupacije Renault-Nissan, Karlos Gosn.

Podeli

Gosn je u intervjuu za indijske medije rekao da će se Kwid prodavati samo pod oznakom marke Renault i da verzija koja bi na maski imala oznaku "Dacia" - i bila pozicionirana ispod modela Sandero - nije predviđena.

Izjava prvog čoveka francuske kompanije pomalo je iznenađujuća, s obzirom da je CMF-A platforma na kojoj je Kwid baziran razvijena za globalne modele sa ciljem da zadovolji bezbednosne standarde u bilo kojoj zemlji sveta.

Ipak, da bi se Kwid prodavao u evropskim zemljama proizvođač bi morao da instalira ABS i ESP sisteme, koji su obavezan deo opreme na svakom novom automobilu u Evropi.

Gosn i Renault potvrdili su da su trenutno fokusirani na plasman automobila u Indiji, a da će nakon toga razmišljati o prodaji na drugim tržištima.

Podsećamo, Renault Kwid biće dostupan na indijskom tržištu sa 0.8 litarskim benzincem i petostepenim manuelnim menjačem i prodavaće se po ceni od 4.200 do 5.600 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu