Nissan Sway: Ako se po jutru dan poznaje...

Nissan je na sajmu automobila u Ženevi izložio koncept Sway koji nam pruža uvid u dizajn sledeće generacije modela Micra.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.03.2015.

09:18

Default images

Imajući u vidu da aktuelna Micra nije dočekana u Evropi ovacijama i da nije uspela da ponudi originalnost prethodne, treće generacije, bilo je logično pretpostaviti da će se Nissan više potruditi oko buduće verzije svog modela iz B segmenta.

Naznake u kom pravcu su razmišljali dizajneri japanske kompanije kada je reč o novom malom automobilu koji će naslediti aktuelni model, mogu da se vide na konceptu Sway.
Japanski proizvođač nije precizirao da li će se budući serijski model zasnovan na konceptu i dalje zvati Micra, ali će to svakako biti automobil znatno dinamičnijeg izgleda, sa prepoznatljivom, naglašenom maskom hladnjaka u formi slova "V" i karakterističnim dnevnim LED svetlima u obliku bumeranga.

Koncept Sway je dugačak 4.010 mm, širok 1.780 mm, a visok 1.385 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.570 mm - po čemu prevazilazi prosek takozvanog B segmenta i aktuelni Nissanov model
Ipak, do 2016. kada je planirano lansiranje produkcijske verzije, očekuje se da japanski proizvođač ublaži dizajn koncepta i prilagodi ga praktičnim potrebama kupaca i ekonomskim zahtevima menadžmenta kompanije.

U svakom slučaju, Nissan Sway nagoveštava znatno uzbudljiviji serijski automobil nego što je to Micra koja se danas nalazi u prodaji, i koji bi, nakon Mazde2, trebalo da unese novu svežinu u segment malih automobila.

Vozili smo: Nissan Micra (redizajn)

Pratite naš specijal - Sajam u Ženevi 2015.

Više fotografija sa ženevskog salona pogledajte u Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: