Ford povećava proizvodnju najtraženijih modela

Zbog rasta tražnje, Ford će u svojim fabrikama u Nemačkoj povećati dnevnu proizvodnju najprodavanijih modela - Fieste, Focusa, kao i minivan vozila C-MAX i Grand C-MAX, saopštila je ta kompanija.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 22.01.2015.

12:58

Default images

Ford će od februara u pogonu u Kelnu, gde se izrađuje njegov najprodavaniji evropski model - Fiesta, povećati broj automobila koji u toku jednog dana silaze sa proizvodne trake za 300, pa će prosečna dnevna proizvodnja u ovoj fabrici dostići 1.850 vozila.

Pored toga što je najtraženiji Fordov model u Evropi, Fiesta je prethodne dve godine bila najprodavaniji mali automobil na "starom kontinentu".

Kompanija je u nemačkoj fabrici Saarlouis, u kojoj se izrađuju Focus i C-MAX, kao drugi i treći najtraženiji Fordovi modeli na evropskom tržištu, već povećala proizvodnju za 240 novih automobila dnevno, na 1.770 vozila.

Ford je polovinom januara saopštio da je prodaja njegovih automobila u Evropi u 2014. porasla 7,3 odsto u odnosu na 2013. godinu. Tržišni udeo uvećan je za 0,2%, na 8 odsto, pa je Ford i u 2014. ostao proizvođač broj 2 u Evropi, iz Volkswagena.

Pročitajte kako Ford planira da poveća prodaju SUV modela EcoSport u Evropi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: