Spoljni rezervni točak kriv za lošu prodaju EcoSporta?

Nezadovoljan slabim prodajnim rezultatima SUV modela EcoSport u Evropi, Ford se odlučio za mini restilizaciju koja podrazumeva i uklanjanje rezervnog točka sa vrata prtljažnika.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.01.2015.

21:37

Default images

Prema podacima koje je objavio JATO Dynamics, Ford je od aprila do novembra 2014. u Evropi isporučio 11.257 automobila EcoSport. U istom periodu, Renault je na evropskom tržištu prodao čak 149.701 primeraka modela Captur, koji je lider u segmentu pod-kompaktnih SUV vozila.

Ovako loši rezultati naterali su čelnike Forda da nešto preduzmu, a jedan od koraka u oživljavanju prodaje biće blagi redizajn EcoSporta, najavljen za maj 2015.

Najuočljivija promena na automobilu dogodiće se na zadnjem delu - EcoSport više neće imati rezervni točak na vratima prtljažnika.
Na taj način otvoriće se pogled na zadnji deo vozila, a istovremeno automobil će biti praktičniji za manevrisanje, parkiranje i eksploataciju u svakodnevnoj vožnji u urbanim sredinama.

Ipak, Ford će ostaviti mogućnost kupcima koji to žele da uz doplatu imaju ovaj dodatak na svom vozilu. Restilizovani EcoSport imaće i kvalitetnije plastične materijale u enterijeru, ali i unapređeno oslanjanje.

"Cilj nam je da EcoSport stilski više približimo Fiesti", kažu u Fordu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: