Mercedes u 2015. predstavlja samoupravljajući automobil

Mercedes je poslednjeg dana 2014. najavio da će u januaru otkriti potpuno novi koncept vozila koje će se kretati bez pomoći vozača.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 31.12.2014.

15:26

Default images

Sudeći prema fotografiji koju je nemački proizvođač objavio kako bi zagolicao maštu ljubitelja automobila, Mercedesov novi iskorak u eru robotizovanih vozila je koncept neobičnog dizajna.

Karoserija automobila ima aerodinamički oblik, veoma nisku liniju krova i male prepuste ispred prednjih i iza zadnjih točkova.

Na najvišoj tački krova nalaze sakriveni senzori i radar koji pomažu automobilu da se kreće bez pomoći vozača, dok je kabina izdužena kako bi se dobio maksimalan prostor za smeštaj putnika.

Očekuje se da će i unutrašnjost Mercedesovog koncepta imati futuristički dizajn uz dominantnu upotrebu touchscreen tehnologije.

Mercedesov robotizovani automobil budućnosti imaće premijeru na Međunarodnom sajmu elektronike (CES) u Las Vegasu, početkom januara 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: