Koliki obrtni moment razvija Tesla S P85D? (VIDEO)

Znamo da novi, unapređeni Tesla S ima dva elektromotora koja ukupno proizvode 691 ks i pogon na sva 4 točka, ali koliki je obrtni moment ovog luksuznog električnog automobila?

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.12.2014.

11:58

Default images

Kada je Ilon Mask u oktobru predstavio Teslu S P85D, saznali smo brojne tehničke detalje ali ne i koliko njutn-metara elektromotori prenose na točkove automobila.

U nameri da to otkrije, Drag Times ekipa odvezla je automobil na valjke, kako bi se precizno izmerio obrtni moment.

Znamo da električni motori razvijaju veliki obrtni moment a to su potvrdili i merni instrumenti koji su tokom testa zabeležili da P85D raspolaže sa čak 1.171 Nm:



Tesla S P85D osmišljen je da bi zadovoljio i zahteve ljubitelja sportske vožnje s obzirom da po ubrzanju može da parira mnogim superautomobilima.

Ubrzanje od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) iznosi svega 3,2 s, što je za čitavu sekundu bolje vreme od standardne verzije Modela S P85, dok je maksimalna brzina povećana na 250 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: