Nemačka policija voziće ekološki Passat

Novi Passat

imao je premijeru u oktobru na salonu automobila u Parizu a Volkswagen nam sada predstavlja karavan verziju koju će ponuditi nemačkim organima reda.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.12.2014.

10:54

Default images

Volkswagen je u ponudu modela Passat po prvi put uvrstio GTE varijantu sa Plug-In hibridnim pogonom koja prema fabričkim podacima ima prosečnu potrošnju od 2 l/100 km, dok je za vožnju ovog automobila po gradu značajno to što u atmosferu emituje samo 45 g CO2 po pređenom km.

Policijski Passat zasnovan je upravo na tom modelu.

Automobil je opremljen svim neophodnim vizuelnim i komunikacionim sadržajima koje jedno policijsko patrolno vozilo mora da ima.

Izabrana je karavan varijanta kako bi policajci imali dovoljno prostora za smeštaj dodatne opreme, poput mobilne svetlosne signalizacije ili saobraćajnih čunjeva.
Passat GTE dobija pogon od 1.4 TSI benzinca sa 156 ks (115 kW) i elektromotora koji proizvodi 115 ks (85 kW). Kombinovana snaga dva agregata dostiže 218 ks (160 kW), a auto raspolaže sa maksimalnim obrtnim momentom od 400 Nm.

Pogonski sistem povezan je sa točkovima preko šestobrzinskog automatskog menjača sa duplim kvačilom.

Za duža krstarenja autoputem autonomija kretanja od preko 1.000 km je više nego dovoljna, a za ekološke karakteristike brine se elektromotor koji omogućava da automobil pređe i do 50 km ako se kreće isključivo da električni pogon.

Performanse hibridnog Passata možda nisu dovoljne za ekstremne potere za onima koji prekrše zakon, ali će zadovoljiti osnovnu funkciju policijskog vozila. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 8 s i razvija maksimalnih 220 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: