Auto budućnosti u prodaji danas

Na japansko tržište u pondeljak je stigla Toyota Mirai, prvi produkcijski model tog proizvođača sa pogonom na vodonične gorivne ćelije.

Podeli

Toyota planira da do kraja 2015. plasira na svetsko tržište 700 ovih automobila, od čega bi 400 trebalo da bude isporučeno kupcima u Japanu, 200 u SAD i 100 u zapadnoj Evropi.

Zbog velikog interesovanja, u Japanu je broj preliminarnih narudžbina modela Mirai znatno premašio plan prodaje. Zato je Toyota najavila da će do kraja 2015. godine u razvoj proizvodnje automobila sa motorom na vodonik uložiti 20 milijardi jena (oko 135 miliona evra) i utrostručiti količinu izrađenih primeraka na 2.100 vozila godišnje.

Deo investicija biće usmeren na proširenje izvoza u zemlje zapadne Evrope i SAD.

Toyota očekuje da će Sjedinjene Džave biti najvažnije strano tržište za Mirai i namerava da do kraja 2017. godine u toj zemlji proda više od 3.000 ovih vozila. Značajno povećanje proizvodnje automobila na vodonik (na 50.000 godišnje) planirano je za 2020. godinu, kada se u Tokiju održavaju Olimpijske igre.

Do 2030. godine, svaki deseti prodati automobil u Japanu koristiće za pogon vodonične gorivne ćelije, što će, kako prognozira kompanija Dilojt Tomacu konsalting, privredi te zemlje doneti dodatnu dobit od četiri biliona jena (27 milijardi evra).

Glavna prepreka širenju automobila sa motorom na vodonik je nedostatak potrebne infrastrukture.

Sada u Japanu ima samo 30 stanica za automobile na gorivne ćelije i one su koncentrisane su u velikim gradovima - Tokiju, Nagoji, Osaki. Međutim, već 2015. godine, broj specijalizovanih stanica će se utrostručiti.

Cena novog modela Toyota Mirai u Japanu iznosi 7,23 miliona jena (49.000 evra). Uz to, vlada daje subvencije svakom kupcu takvog automobila u visini od oko 14.000 evra, pa je realna cena oko 35.000 evra.

Pored toga, vlasnicima je na raspolaganju besplatna pomoć na putu 24 sata dnevno, kao i osmogodišnja garancija na motor na gorivne ćelije.

Jedini proizvod rada motora Toyote Mirai je voda, što znači da se u atmosferu ne ispuštaju nikakve štetne materije. Rezervoar vodoničnog goriva dovoljan je za preko 480 kilometara puta, a za njegovo punjenje potrebno je oko tri minuta.

Drugi veliki japanski proizvođač, Honda, planira da početkom 2016. počne prodaju automobila sa motorom na vodonik, dok će Nissan svoj model predstaviti 2017.

Izvor: B92, Tanjug

strana 1 od 58 idi na stranu