Tesla još jednom odložio Model X

Kompanija Tesla Motors objavila je da je ostvarila najbolji kvartalni prodajni rezultat u svojoj istoriji, sa 7.785 isporučenih vozila u trećem tromesečju 2014. Istovremeno, saopšteno je da se lansiranje krosovera Model X odlaže za drugu polovinu 2015. godine.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 06.11.2014.

13:49

Default images

Tesla Motors imao je do sada veoma uspešnu godinu. Kompanija prognozira da će 2014. završiti sa 33.000 prodatih automobila, a početkom oktobra predstavljen je unapređeni Model S sa dva motora, pogonom na 4 točka i autopilotom.

Ipak, proizvođaču luksuznih električnih automobila, koji praktično u ponudi ima samo jedan model, nedostaje još vozila u gami.

Iako je još 2012. predstavljen koncept Modela X, produkcijska verzija i dalje je u razvojnoj fazi, a kako stvari stoje, na ovaj model čekaće se još najmanje osam meseci.
Tesla Model X najpre je trebalo da je nađe na tržištu 2013, ali je premijera pomerena prvo za 2014, pa za početak 2015. godine, da bi kompanija sada objavila novi termin - treći kvartal 2015.

U Tesla Motorsu navode da je do odlaganja došlo kako bi bili sigurni da će kupcima pružiti ono što oni očekuju od ovog proizvođača - "kvalitetan automobil kojim će biti oduševljeni".

Model X je prvi krosover američke kompanije, koji će kao i najnoviji Model S imati pogon na sva 4 točka. Automobil je specifičan i po tome što se zadnji par vrata otvara na gore, u stilu "galebovih krila", ili kako su ih u Tesli nazvali - “krila sokola” (Falcon Wings).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: