Audi Q3 za 2015.

Tri godine posle lansiranja modela Q3, Audi je osvežio svoj najmanji krosover. Manje promene pretrpela je i sportska RS Q3 verzija, koja je predstavljena 2013.

Podeli

Audi je poznat po diskretnim promenama prilikom restilizacije ili predstavljanja nove generacije svojih automobila, tako da je dizajn modela Q3 minimalno izmenjen.

Preoblikovana maska hladnjaka ima pojačani hromirani okvir, a redizajniran je i prednji branik, kao i farovi koji su sada standardno opremljeni Xenon Plus tehnologijom i dnevnim LED svetlima.

Audi kao opciju nudi i takozvane "dinamičke" pokazivače pravca, sa nizom LED sijalica koje se postepeno pale i gase.

Stilske izmene na zadnjem delu još su manje uočljive i obuhvataju stop svetla i donji deo branika.

Osim kozmetičkih promena, Audi je unapredio ekonomičnost pogonskih jedinica.

Audi Q3 za 2015. imaće u ponudi tri turbo-punjena benzinska TFSI motora i tri TDI turbo-dizelaša. Audi tvrdi da je uspeo da smanji prosečnu emisiju ugljen-dioksida za 17 odsto, u odnosu na dosadašnju paletu motora.

Motori imaju zapreminu 1.4 i 2.0 litra, raspon snage kreće se od 120 ks do 220 ks, a svi agregati zadovoljavaju Euro 6 standard.

Zahvaljujući tehnologiji koja omogućava deaktivaciju pojedinih cilindara kada tokom vožnje ne postoji potreba za dodatnom snagom, nemački proizvođač uspeo je da postigne značajne uštede u potrošnji goriva na 1.4 TFSI i 2.0 TDI verziji.

Pomenuti dizelaš ujedno je i najekonomičniji u novoj gami Audija Q3, sa prosečnom potrošnjom od 4,4 l/100 km.

U vrhu ponude nalazi se Audi RS Q3, koji takođe ima restilizovanu spoiljašnjost.

Ipak, za kupce je još značajnije što je njegov 2.5 litarski TFSI petocilindraš pojačan za 30 "konja", na 340 ks, dok je maksimalni obrtni moment povećan za 30 Nm i sada iznosi 450 Nm.

Prevedeno u ubrzanje, RS Q3 sa poboljšanim sedmostepenim S tronic menjačem iz mesta do stotke stiže za 4,8 s, a ranije mu je za to trebalo 5,5 s.

Audi Q3 stiže u prodajne salone u Evropi u februaru, a početna cena iznosiće 29.600 evra , dok će RS Q3 koštati od 56.600 evra.

Vozili smo: Audi Q3 2.0 TDI Quattro S-tronic

Vesti

MINI: 5 modela puna kapa

Posle vesti da će MINI Coupe i Roadster prestati da se proizvode 2015, iz BMW-a stiže najava da će aktuelna porodica MINI automobila u budućnosti ostati bez tri člana.

Vesti petak 28.11. 13:05 Komentara: 6

Ford počeo proizvodnju prvog hibrida u Evropi

Kompanija Ford započela je proizvodnju modela Mondeo sa hibridnim benzinsko-električnim pogonom u svojoj fabrici u Valensiji. To je prvi hibridni Ford koji će se izrađivati u nekom od evropskih pogona ovog američkog proizvođača.

Vesti četvrtak 27.11. 15:18 Komentara: 11
strana 1 od 57 idi na stranu