Novi Passat već privlači lopove - krade se i iz fabrike

Tek što je predstavljen na nedavno završenom salonu automobila u Parizu, i pre nego što se pojavio u prodajnim salonima, novi Passat postao je interesantan i lopovima.

Podeli

Policija iz nemačkog grada Emdena saopštila da su samo za nekoliko dana iz Volkswagenove fabrike u tom gradu ukradena dva tek izrađena primerka Passata nove generacije.

Poslednji slučaj krađe dogodio se 14. oktobra, kada je lopov izvezao Passat iz fabričkog kruga, uprkos pokušajima obezbeđenja da ga zaustave. Istog dana vozilo je fotografisala jedna od saobraćajnih kamera, pre nego što je automobil pronađen napušten u jarku pored puta.

Policija je saopštila da je snimak dovoljno jasan da na osnovu njega može da identifikuje lopova.

Prethodno je početkom oktobra iz iste fabrike već nestao jedan Passat, koji je pronađen nekoliko dana kasnije. Vozilo je bilo oštećeno, a lopov je sa njega skinuo Volkswagenov amblem. Počinilac ove krađe još uvek je nepoznat.

Motivi krađa su nejasni, naročito ako se zna da se novi Passat još uvek ne nalazi u prodaji i ne može se videti na ulicama, pa je lako uočljiv i privlači pažnju.

Oni skloniji teorijama zavere mogli bi da pomisle da je Volkswagen inscenirao krađe kako bi privukao pažnju kupaca uoči početka prodaje ovog automobila.

Najnovija generacija Passata prodavaće se u Nemačkoj po ceni od 25.875 evra, koliko će koštati limuzinska verzija, dok će vlasnici najjeftinijeg karavana morati da izdvoje 26.950 evra.

strana 1 od 56 idi na stranu