Renault u Parizu predstavio redefinisani Espace

Nova generacija modela Renault Espace imala je u četvrtak svetsku premijeru na sajmu automobila u Parizu. Francuski proizvođač očekuje da novi Espace pored segmenta mini-van vozila napadne i tržište krosovera.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 25.09.2014.

10:05

Default images

Jedan od rodonačelnika segmenta MPV vozila u Evropi, Renault Espace, dočekao je petu generaciju.

Osim potpuno novog dizajna, zasnovanog na konceptu Initiale Paris iz 2013, koji karakteriše naglašena maska hladnjaka i veliki amblem u njenom središtu, Espace za razliku od prethodnika ima znatno manje bočne staklene površine, ali i povišeno odstojanje od zemlje, čime zadire u područje krosovera.
Iako ima veći klirens u odnosu na aktuelnu verziju, novi Espace je za 63 mm niži od prethodnika. Dužina je povećana za 16 mm, a poboljšana je i aerodinamika - koeficijent otpora vazduha iznosi 0,30.

Renault Espace postavljen je na novu CMF1 platformu, što je doprinelo da masa automobila bude za 250 kg manja u odnosu na prethodnu generaciju.
U unutrašnjosti dominira centralna konzola sa velikim ekranom multimedijalnog sistema, na koji je preusmeren najveći broj komandi.

Na domaćem, francuskom tržištu, kupcima će biti ponuđena 4 nivoa opreme - Life, Zen, Intense, i luksuzna varijanta sa oznakom Initiale Paris.
U početku, Espace će se prodavati sa tri 1.6 litarska turbo-punjena motora.

Novorazvijeni dCi 160 EDC proizvodi 160 ks (118 kW) i 380 Nm, dok bazna dizel verzija ispod haube ima dCi 130 sa 130 ks (95 kW) i 320 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Jedini benzinac je TCe 200 EDC, koji razvija 200 ks (147 kW) i 260 Nm.

Snažniji dizelaš i benzinski motor ekskluzivno su upareni sa sedmobrzinskim EDC menjačem sa duplim kvačilom, dok su sva tri agregata opremljena stop/start sistemom i sistemom za regeneraciju kinetičke energije.

Više informacija o premijerama sa sajma automobila u Parizu možete pročitati u našem Specijalu.

Pogledajte galeriju fotografija sa pariskog auto-salona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: