Opel Corsa OPC za 2015.

Od kada je Opel predstavio novu generaciju modela Corsa, fanovi sportskih automobila iščekuju njenu OPC verziju. Sudeći na osnovu fotografija prototipa, Corsa OPC je već u pripremi i uskoro bismo mogli da je vidimo na putevima.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

09:49

Default images

Nova Corsa OPC zasnovana je na verziji sa 3 vrata, a od standardnog modela vizuelno se razlikuje po specijalnim alu felnama, drugačijim branicima i aerodinamičkim dodacima, koji su još uvek sakriveni ispod maskirne folije.

OPC karakter automobila na zadnjem delu otkrivaju dve velike izduvne cevi i spojler na završetku krova.
Foto: worldcarfans.com
Uz specijalno oslanjanje i snažne kočnice, za performanse Corse OPC najvažniji je pogonski sistem.

Iako Opel nije zvanično saopštio specifikacije motora, očekuje se da će nova Corsa OPC ispod haube imati četvorocilindrični 1.6 litarski SIDI turbo-benzinaca sa 200 ks i 300 Nm maksinalnog obrtnog nmomenta.

Motor bi trebalo da obezbediti dovoljno snage da automobil može da dostigne maksimalnih 220 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: