Kia Rio za 2015.

Kia je osvežila i unapredila hečbek varijantu modela Rio.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.09.2014.

13:04

Default images

Treća generacija Kije Rio imala je premijeru 2011. a restilizovana verzija ovog modela biće predstavljena na salonu automobila u Parizu.

Korejski proizvođač nije značajnije promenio spoljašnjost automobila, s obzirom da Rio i dalje ima svež, savremen dizajn.
U odnosu na model koji viđamo na ulicama, Rio za 2015. ima preoblikovane branike i restilizovana stop svetla i farove za maglu.

Ponuda alu felni obogaćena je sa tri nove opcije, koje se mogu naručiti u veličinama od 15 do 17 inča, a kupcima će biti dostupne i dve nove nijanse eksterijera, označene kao Digital Yellow i Urban Blue.
Enterijer je obogaćen novim ukrasnim detaljima, poput hromiranih okvira ventilacionih otvora, i redizajniranim komandama audio sistema.

Osim toga, unapređen je i rad multimedijalnog sistema i navigacionog uređaja.
U ponudi će biti četiri motora snage od 75 ks (55 kW) do 109 ks (80 kW), koji su povezani sa manuelnim menjačima sa 5 ili 6 brzina.

Kao opcija na raspolaganju je i automatik sa 4 stepena prenosa.
Sve verzije modela Rio za 2015. mogu uz doplatu da budu opremljeni ekonomičnom ISG tehnologijom, koja podrazumeva stop/start sistem, gume sa malim otporom kotrljanja i druga poboljšanja.

Restilizovani Rio hečbek proizvodiće se u fabrici Sohari, u Južnoj Koreji. Automobil na evropsko tržište stiže početkom 2015, a očekuje se da Kia uskoro predstavi i osveženi Rio Sport Sedan.

Vozili smo: Kia Rio 1.2 CVVT EX Urban

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: