Citroenov luksuzni brend DS postaje zasebna marka

Citroenovi premijum modeli koji imaju oznaku DS, od 2015. prodavaće se u Evropi kao izdvojena automobilska marka, izjavio je predsednik kompanije Peugeot-Citroen (PSA), karlos Tavares.

Podeli

PSA je još ranije najavio da će dodatno distancirati "obične" Citroenove modele od onih luksuznijih, sa DS značkom, a sada je ta odluka i ozvaničena.

U razgovoru za magazin Autocar, Tavares je rekao da se od 2015. godine DS modeli neće prodavati pod Citroenovim amblemom. DS brend će i dalje poslovati u okviru kompanije PSA, ali će za njega važiti posebni standardi prilikom razvoja i proizvodnje vozila.

Tavares kaže da želi da DS marka do 2020. postane konkurentna drugim evropskim premijum brendovima, poput Audija, tako što će proširiti postojeću gamu "novim, uzbudljivim modelima".

"Nove DS modele karakterisaće francuski stilski trendovi, tako da će ti automobili reflektovati francuski način života", objašnjava predsednik PSA.

U planu je da već u bliskoj budućnosti DS ponudi kupcima nekoliko novih globalnih modela, pa bi njihov ukupan broj trebalo da se poveća na šest.

Vesti

Opel Corsa OPC za 2015.

Od kada je Opel predstavio novu generaciju modela Corsa, fanovi sportskih automobila iščekuju njenu OPC verziju. Sudeći na osnovu fotografija prototipa, Corsa OPC je već u pripremi i uskoro bismo mogli da je vidimo na putevima.

Vesti utorak 30.09. 10:27 Komentara: 5

Kvar zbog kojeg će Ford izgubiti 500 miliona dolara

Ford je u petak saopštio da će sa severnoameričkog tržišta povući 850.000 automobila zbog problema u sistemu vazdušnih jastuka. Procenjuje se da će samo otklanjanje kvara na opozvanim vozilima američku kompaniju koštati oko pola milijarde dolara.

Vesti utorak 30.09. 09:02 Komentara: 5

Ništa od novog Lotusa Esprit

Šef Lotusa, Jean-Marc Gales, odbacio je mogućnost da taj proizvođač pod njegovim rukovodstvom nastavi razvoj modela Esprit, čiji je koncept još 2010. predstavio bivši prvi čovek kompanije, Dany Bahar.

Vesti ponedeljak 29.09. 14:03 Komentara: 4
strana 1 od 53 idi na stranu