Luka di Montecemolo napušta Ferrari

Posle dvadeset tri godine koliko je proveo na čelu Ferrarija, Luka di Montecemolo odlazi iz te kompanije. Na poziciji predsednika zameniće ga šef Fiat-Chrysler grupacije, Serđo Markione.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 10.09.2014.

13:06

Default images

Di Montecemolo je potvrdio da će 13. oktobra napustiti Ferrari, što će označiti kraj jedne ere u istoriji ovog italijanskog proizvođača sportskih automobila.

Šezdesetsedmogodišnji di Montecemolo bio je jedan od ključnih ljudi u Ferrariju tokom nekoliko decenija. Najpre kao saradnik Enca Ferarija, sedamdesetih godina 20. veka, a zatim i kao predsednik kompanije.

Mnogi smatraju da je u značajnoj meri unapredio poslovanje i doprineo da Ferrari izraste u uspešnu kompaniju kakva je danas.

U zvaničnoj izjavi objavljenoj na sajtu Ferrarija, Luka di Montecemolo je izjavio da odlazi jer će "kompanija u budućnosti imati značajnu ulogu u poslovanju Fiat-Chrysler grupacije i da je zbog toga potrebno da je vodi šef grupacije", misleći na Markionea.

"Ferrari je predivna kompanija. Za mene je bila ogomna privilegija i čast da se nalazim na njenom čelu. Posao predsednika obavljao sam sa velikim entuzijazmom i posvećenošću", rekao je di Montecemolo.

"Uz moju porodicu, Ferrari je bio, a biće i u budućnosti, najvažnija stvar u mom životu", dodao je on.

U medijima se, međutim, spekuliše da di Montecemolo odlazi iz Ferrarija zbog nesaganja sa Markioneom oko strategije kompanije, ali i zbog loših rezultata Ferrarijevog tima u Formuli 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: