"Zeleni pauk" uvodi red u parkovima, pored škola...

Nepropisno parkirane automobile sa zelenih površina u Beogradu od subote odnosi takozvani "Zeleni pauk". Osim uvođenja komunalnog reda kada je u pitanju bahato parkiranje, ova aktivnost treba da pokaže i svest prema očuvanju zelenih površina, kažu gradske vlasti.

Podeli

Tri dizalice će svakodnevno odnositi vozila koja su ostavljena na šetalištima ili ugrožavaju bezbednost pešaka u parkovima, najmlađih na igralištima, u okolini škola ili vrtića.

"Posao Zelenog pauka biće da rešava pitanje nepropisnog parkiranja na zelenim površinama, na igralištima i tamo gde ono najviše iritira građane, pošto je takvo parkiranje bahato", rekao je gradski menadžer, Goran Vesić.

"Za dizanje ovih vozila nalog daje komunalni inspektor, a ubuduće ćemo više voditi računa da zaštitimo zelene površine", podvukao je Vesić u Topčiderskom parku gde je Zeleni pauk u subotu odneo prva nepropisno parkirana vozila.

Tokom proteklog vikenda odnošenje automobila sa zelenih površina nije se naplaćivalo, osim komunalnih taksi, a od ponedeljka 30. juna biće naplaćivano.

Vesić je najavio mogućnost da u narednom periodu budu povećane kazne za parkiranje na zelenim površinama, jer, kako je dodao, one ne treba da budu identične sa onima za nepropisno parkiranje u gradu, kao što je sada slučaj.

Vesić je podsetio i na akciju postavljanja "lisica" na vozila sa stranim tablicama čiji vlasnici nisu plaćali parking, navodeći da je kroz tu aktivnost započetu krajem februara, u gradski budžet uneto više od 50 miliona dinara od kazni, dok je broj prodatih dnevnih karata povećan za više od 2.000.

V.d. direktora "Parking servisa", Andrija Čupković, rekao je da se tom preduzeću svakodnevno obraća veliki broj građana sa pritužbama da se nesavesni vozači parkiraju po parkovima.

"Mi ćemo tome stati na put, kao što smo stali na put i bahatim vozačima sa stranim tablicama. Nećemo biti samo po parkovima, već i u blizini škola, bolnica...", naveo je Čupković.

Načelnik Komunalne policije Nikola Ristić rekao je da će ta služba, pored aktivnosti koje već preduzima u uspostavljanju komunalnog reda, sprovoditi i akcije uklanjanja nepropisno parkiranih automobila sa zelenih površina, a u saradnji sa "Parking servisom" i drugim gradskim službama. U

saradnji sa komunalnom inspekcijom, građanima je omogućeno da nepropisno parkirane automobile sa zelenih površina prijave na broj "Parking servisa" 011 30 35 400 i na besplatan broj Beokom servisa 0800 110 011.

Na poziv građana komunalna inspekcija će, kada uoči nepropisno parkirano vozilo, izdati rešenje i vlasniku vozila naložiti da ga ukloni u roku od tri minuta. Ukoliko i dalje ostane parkirano ne zelenoj površini, inspektor izdaje nalog za uklanjanje vozila po kome "Zeleni pauk" prenosi vozilo do najbližeg placa JKP "Parking servis", odakle ga vlasnici mogu preuzeti pošto plate troškove prenosa.

Izvor: B92, Tanjug

Vesti

Lada Niva ne posustaje

Mali broj terenskih modela opstao je na tržištu skoro četiri decenije, a da nije u značajnoj meri promenio svoj dizajn i koncepciju. Jedan od njih je Lada Niva, koja je prvi put predstavljena 1977. godine, a nakon 37 godina dobija osveženu verziju za 2015.

Vesti ponedeljak 30.06. 13:43 Komentara: 75

Vlasnik prvog Tesle S u Hrvatskoj prezadovoljan

Dok u Sjedinjenim Državama i mnogim zapadnoevropskim zemljama Tesla S ne predstavlja neuobičajenu pojavu na putevima, za većinu ljubitelja automobila na Balkanu ovaj automobil je još uvek egzotika koju mogu da vide uglavnom na video snimcima i TV-u.

Vesti ponedeljak 30.06. 12:59 Komentara: 50

Rupa u muzeju Korvete ostaje jer privlači posetioce

Broj posetilaca koji su obišli američki nacionalni muzej Korvete (Chevrolet Corvette) nakon što se u februaru otvorila ogromna rupa u zemlji porastao je za 60 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Uprava zbog toga razmatra mogućnost da rupa postane deo stalne postavke muzeja.

Vesti ponedeljak 30.06. 11:09 Komentara: 3

Renault-Nissan završio preuzimanje Avtovaza

Alijansa Renault-Nissan završila je preuzimanje najvećeg ruskog proizvođača automobila kompanije Avtovaz. Ova transakcija, koja je dogovorena još početkom 2012, konačno je regulisana ugovorom zaključenim 18. juna, prenosi Rojters.

Vesti ponedeljak 30.06. 08:55 Komentara: 4

Ford Focus ST za 2015.

Ford je na tradicionalnoj manfestacji Goodwood Festival of Speed koja se održava u Velikoj Britaniji predstavio restilizovani Focus ST. Pored osveženog dizajna, u ponudi će se naći i novi dizel motor.

Vesti petak 27.06. 16:15 Komentara: 15

Pored ovakvih prijatelja...

Košarkaš Indijana Pejsersa, Evan Tarner, doživeo je neprijatno iznenađenje kada je njegov Ferrari California ostao bez goriva na autoputu. Ipak to nije ništa prema neprijatnosti koju mu je priredio prijatelj i nekadašnji saigrač, Pi Džej Hil, snimajući ga kamerom dok sipa benzin iz kantice u rezervoar.

Vesti petak 27.06. 14:41 Komentara: 17
strana 1 od 54 idi na stranu