Tesla gubi dobar kreditni rejting, rizična investicija

Agencija Standard & Poor's (S&P) dodelila je Tesla Motorsu kreditni rejting "B-", navodeći da ulaganje u tu kompaniju predstavlja rizičnu investiciju.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.05.2014.

14:15

Default images

S&P objavila je da je investiranje u Teslu rizično s obzirom da ta kompanija ima sužen spektar proizvoda i da je obim proizvodnje automobila u Tesla Motorsu znatno manji u odnosu na konkurentske proizvođače automobila.

Uprkos tome što je evidentan trenutni rast potražnje za Teslinim električnim automobilima, procenjivači tvrde da ne postoji garancija da će se tako nešto nastaviti i u dužem vremenskom periodu.

S&P dodaje da će investitori koji ulože novac u Tesla Motors u slučaju da ta kompanija ne bude u stanju da izvršava obaveze prema poveriocima, uspeti da povrate samo 30 do 50 odsto uloženog novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: