Vizija budućnosti naslednika Porschea 928

Najveće fanove Porschea obradovao je 918 Spyder, ali smatraju da osim 911-ice i Caymana/Boxstera postoji dovoljno prostora u gami za još neki sportski model. Jedan od takvih automobila mogao bi da bude GT model koji bi predstavljao duhovnog naslednika Porschea 928.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.05.2014.

09:52

Default images

Josh Byrnes je jedan od onih koji smatraju da nasleđe Porschea kao proizvođača sportskih modela nije dovoljno iskorišćeno. Zbog toga je odlučio da predstavi sopstvenu viziju novog modela ne bi li skrenu pažnju čelnika nemačkog proivzođača.

Njegova ilustracija nastala je tako što je uzeo u obzir karakteristike Porschea 928, GT modela koji se proizvodio čitavih 18 godina, od 1977. do 1995. ali do danas nije dobio svog naslednika. Inspiraciju za dizajn dobio je od Porschea 918 Spyder.

Prema zamisli Josha Byrnesa, automobil bi imao nešto dužu haubu, sa farovima i maskom hladnjaka koji imaju stilske karakteristike najnovijih Porscheovih automobila. Dinamika i snaga istaknuti su naglašenim blatobranima.
Porsche 928 S4 (1987-1992.)
Profil kabine nastao je pod direktnim uticajem dizajna 928-ice, sa zakošenim B stubovima. Poseban pečat automobilu daje izvajani donji deo vrata.

Zahvaljujući dugačkom prednjem delu, Porscheov GT model mogao bi da bude opremljen i većim motorima, a Byrnesov favorit je V8 iz Panamere. On smatra da bi jedan ovakav automobil mogao u budućnosti da se suprotstavi modelima kao što su Ferrari California, Aston Martin DB9 ili Jaguar XKR-S.

O novom Porscheovom GT modelu bilo je i ranije govora, ali kompanija do sada nije realizovala takav automobil. Možda bi oni koji u Porscheu odlučuju o razvoju novih modela mogli da uzmu u obzir ideju Josha Byrnesa. Kako vam se dopada njegov Porcshe GT?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: