Mercedes planira nekoliko kupe-krosovera

Konkurencija na tržištu luksuznih sportskih SUV automobila uskoro bi mogla da se zaoštri, s obzirom da se Mercedes po svemu sudeći neće zaustaviti samo na jednom modelu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2014.

11:36

Default images

Mercedes MLC, kako će se najverovatnije zvati produkcijska verzija vozila Concept Coupe SUV, neće biti jedini kupe-krosover u gami nemačkog proizvođača.

Šef istraživačko-razvojnog odeljenja nemačke kompanije, Thomas Weber, rekao je u razgovoru za Automotive News da je u planu porodica kupe-krosover modela koji bi stilski bili zasnovani na Mercedesu Concept Coupe SUV.

Prema njegovim rečima, među novim modelima mogla bi da se nađe i kupe-krosover varijanta Mercedesa GLA. Weber nije izneo više detalja o tom automobilu, ali očekuje se da bi dizajn u najvećoj meri bio preuzet od standardnog GLA, dok bi za pogon bila iskorišćena postojeća paleta benzinskih i dizel motora u rasponu od 136 ks (100 kW) do 211 ks (155 kW).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: