Povratak Honde HR-V

Honda je na salonu automobila u Njujorku predstavila krosover baziran na novoj generaciji modela Jazz/Fit. Ovaj automobil, koji je krajem 2013. imao premijeru u Japanu kao Vezel, u SAD će se prodavati pod obnovljenom oznakom HR-V.

Podeli

Prethodna Honda HR-V proizvodila se od 1999. do 2006. godine kao mali krosover u verzijama sa 3 i 5 vrata i imala je prepoznatljiv kockasti dizajn.

Nova generacija zasnovana je na globalnoj platformi koju koristi i najnovija Honda Jazz/Fit.

Japanski proizvođač tvrdi da će novi HR-V, iako je reč o relativno malom automobilu, imati prostran i funkcionalan enterijer zahvaljujući između ostalog i Hondinim modularnim "Magic Seat" sedištima koja omogućavaju različite konfiguracije sedenja.

Obaranjem zadnje reda sedišta dobiće se potpuno ravan pod koji se prostire od naslona prednjih sedišta pa do vrata prtljažnika.

Honda za sada nije objavila više tehničkih detalja o novoj generaciji modela HR-V, a očekuje se da se među pogonskim jedinicama nađe i četvorocilindrični 1.5 litarski benzinac sa direktnim ubrizgavanjem, koji proizvodi 132 ks (97 kW) i 154 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Nova Honda HR-V počeće da se prodaje u Sjedinjenim Državama krajem godine, a prema ranijim informacijama isti model će do kupaca u Evropi stići 2015. godine, ali još uvek nije pozanto da li će se i na evropskom tržištu prodavati pod oznakom HR-V.

Vozili smo: Honda CR-V 2.0 i-VTEC Lifestyle 4WD.

Vesti

BMW i8 ubrzava bolje nego "na papiru"

Performansama super-sportskih automobila najčešće se divimo čitajući specifikacije koja nam fabrike serviraju. Magazin Road&Track testirao je BMW i8 kako bi uporedio rezultate u realnim uslovima, sa fabričkim podacima.

Vesti sreda 30.04. 10:14 Komentara: 11

Zavirite u Peugeot 108

Sa spoljašnjim izgledom modela 108 mogli smo da se upoznamo još u februaru kada je ovaj mali gradski automobil imao internet prezentaciju, ali smo tada ostali uskraćeni za fotografije njegovog enterijera.

Vesti utorak 29.04. 12:17 Komentara: 3
strana 1 od 52 idi na stranu