Pogled u unutrašnjost budućeg Mercedesa AMG GT

Mercedes je objavio prve fotografije enterijera novog sportskog modela AMG GT i omogućio fanovima da "zavire" u kabinu ovog automobila pola godine pre planirane premijere.

Podeli

Mercedes će uskoro prestati da proizvodi aktuelni SLS AMG. Iako AMG GT nije njegov direktni naslednik, kada se pojavi u jesen 2014, ovaj automobil predstavljaće sam vrh ponude kada je reč o sportskim modelima nemačkog proizvođača.

Prilikom dizajniranja unutrašnjosti novog modela, Mercedes se više ugledao na najnoviju generaciju svojih limuzina, nego na SLS AMG. Od njih je preuzet dizajn centralne konzole, raspored i izgled ventilacionih otvora, izdvojeni ekran multimedijalnog sistema...

Enterijer je gotovo u potpunosti obložen kožom i Alcantara materijalom, uz ukrasne detalje izrađene od ugljeničnih vlakana.

Za sportski ugođaj u vožnji, osim performansi automobila, biće zaslužna i specijalna sportska sedišta, trokraki volan sa zasečenim donjim delom, metalne papučice nožnih komandi...

Mercedes još uvek nije otkrio detalje o motoru, a prema nezvaničnim informacijama, za pogon će biti zadužen 4.0 litarski V8 koji će u standardnoj verziji isporučivati oko 520 ks. Spominje se i nešto slabija varijanta sa motorm snage oko 480 konja, kao i top model, AMG GT Black Series, sa 580 ks.

Zvanične tehničke podatke o Mercedesu AMG GT očekujemo na jesen, uoči sajma automobila u Parizu i svetske premijere ovog modela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 52 idi na stranu