Lexus NX krosover stiže na auto-salon u Pekingu

Lexus je objavio prve fotografije i preliminarne tehničke detalje krosovera NX koji predstavlja ublaženu verziju koncepta NF-NX iz 2013. Prvo pojavljivanje pred publikom ovaj model imaće na sajmu automobila u Pekingu, 20. aprila.

Podeli

Iako je japanski proizvođač bio prinuđen da na produkcijskom modelu odbaci neke kotroverzne detalje konceptnog automobila, Lexus NX zadržao je dizaj kojim se izdvaja od konkurencije.

Vozačima drugih automobila i dalje neće biti svejedno kada po prvi put u retrovizoru ugledaju masku hladnjaka ovog krosovera, ali barem neće pomisliti da je u pitanju vozilo iz SF filmova.

Generalno, utisak je da su dizajneri uradili dobar posao. NX je zadržao osnovna vizuelna obeležja koja krase najnovije modele ovog proizvođača - veliku masku hladnjaka karakterističnog oblika i dnevna LED svetla u obliku slova "L".

Zaobljene i oštre linije spoljašnjosti međusobno se prožimaju i skladno su uklopljene celinu.

Lexus je pored standardnog modela predstavio i varijantu sa paketom opreme F SPORT. Posmatrajući sa prednje strane, dve verzije najviše se razlikuju po teksturi maske hladnjala, ali i nekim drugim stilskim detaljima kao što su svetla za maglu.

Osim toga, osnovna varijanta ima 17 inčne alu felne, dok su za F SPORT rezervisani točkovi od 18 inča.

I dizajn zadnjeg dela vozila znatno je ublažen u poređenju sa konceptom, a zadržana je specifična forma stop svetala.

Unutrašnost obe verzije obložena je kvalitetnim materijalima, među kojima dominira koža. I standardni i F SPORT model pružaju putnicima u kabini osećaj da se voze u veoma luksuznom automobilu.

Boje i materijali kod regularnog modela odabrani su tako da istaknu njegovu eleganciju, dok su kod Lexusa NX sa paketom F SPORT oni u funkciji sportskog imidža vozila.

Na vrhu centralne konzole nalazi se veliki ekran multimedijalnog sistema u obliku tableta.

Što se tiče motorizacije, za sada se zna da će osnovni model, Lexus NX 200 biti pogonjen atmosferskom jedinicom.

Model NX 200t ispod haube će imati 2.0 litarski turbo-benzinski motor, a predviđena je i hibridna verzija, NX 300h.

Lexus NX biće dostupan u varijanti sa prednjim i pogonom na sva četiri točka.

Očekuje se da specifikacije motora kao i drugi tehnički detalji budu objavljeni nakon premijere ovog krosovera.

Pogledajte fotografije koncept Lexus NF-NX i uporedite ga sa produkcijskim Lexusom NX.

Vesti

BMW i8 ubrzava bolje nego "na papiru"

Performansama super-sportskih automobila najčešće se divimo čitajući specifikacije koja nam fabrike serviraju. Magazin Road&Track testirao je BMW i8 kako bi uporedio rezultate u realnim uslovima, sa fabričkim podacima.

Vesti sreda 30.04. 10:14 Komentara: 11

Zavirite u Peugeot 108

Sa spoljašnjim izgledom modela 108 mogli smo da se upoznamo još u februaru kada je ovaj mali gradski automobil imao internet prezentaciju, ali smo tada ostali uskraćeni za fotografije njegovog enterijera.

Vesti utorak 29.04. 12:17 Komentara: 3
strana 1 od 52 idi na stranu