Prijava protiv vozača koji je oštetio "lisice" 

Gradsko javno pravobranilaštvo podnelo je prijavu protiv vozača koji je oštetio lisice "Parking servisa", postavljene na automobil bosanskih registarskih tablica. Lisice su bile postavljene na osnovu duga u visini od oko 30.000 dinara na ime neplaćenih dnevnih parking karata, saopšteno je iz Gradske uprave.

Podeli

Kako se navodi, Gradsko javno pravobranilaštvo je u sredu uputilo prijavu Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, o incidentu koji se dogodio 1. aprila na parkiralištu u Ulici Ilije Garašanina 16.

Tada je N.N. lice oštetilo uređaj za blokadu vozila i napalo radnike "Parking servisa", koji su prethodno blokirali vozilo marke Opel Corsa bosanskih registarskih oznaka, tako što su zbog neplaćenih usluga parkiranja postavili uređaj za blokadu vozila, takozvane "lisice".

Lice koje je upravljalo vozilom nasilno je uklonilo lisice, i tom prilikom ih oštetilo tako da više nisu u funkciji. Ekipa "Parking servisa" zatekla je vozača kako sedi u kolima, a potom odlazi, odbijajući da se zaustavi, a istovremeno je naišla policijska patrola koja ga je zaustavila.

Vozilo je zatim prevezeno paukom na plac u Bloku 42 na Novom Beogradu, a tokom blokade sačinjen je foto zapis, kojim se dokazuje da je ona urađena u skladu sa Odlukom o javnim parkiralištima grada Beograda, kao i na način kako je to regulisano internim aktima preduzeća.

Pošto su prilikom nasilnog skidanja oštećene lisice, tako da se više ne mogu koristiti, čime je oštećena imovina "Parking servisa", čiji je osnivač grad, Gradsko javno pravobranilaštvo, kao zakonski zastupnik grada, je spise predmeta prosledilo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu na dalju nadležnost i postupanje zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo uništenja i otuđenja tuđe stvari.

"Parking servis" je od utorka, 1. aprila počeo lisicama da blokira točkove vozila sa stranim tablicama, za koje nije plaćen parking, a koja imaju najmanje dve neplaćene dnevne parking karte u zoniranim delovima Beograda.

Izvor: B92, Tanjug

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 52 idi na stranu