Novi Alfa Romeo Spider možda i bez saradnje sa Mazdom?

Nedavno se pojavila informacija da je saradnja Mazde i FIAT-a na razvoju modela MX-5 i Alfa Romeo Spider dovedena u pitanje. Ipak, ljubitelji Alfinog sportskog kabrioleta neće ostati uskraćeni za ovaj automobil, jer bi, kako piše Auto Bild, Alfa Romeo mogao samostalno da nastavi rad na tom modelu.

Podeli

Mazda i FIAT najavili su još 2012. saradnju na proizvodnji dva srodna sportska modela sa otvorenim krovom, koji će se proizvoditi pod amblemima marki Alfa Romeo i Mazda.

Prvobitno je planirano da se oba modela izrađuju u Japanu, a da će svaki od proizvođača ugrađivati sopstvenu pogonsku jedinicu.

Dogovor dva proizvođača doveden je u pitanje početkom marta zahvaljujući insistiranju izvršnog direktora FIAT-a, Serđa Markionea, da se sve buduće Alfe moraju izrađivati u Italiji. Zbog toga bi Alfa Romeo mogao da proizvodi novi Spider isključivo u okviru FIAT grupacije.

Automobil bi u tom slučaju bio postavljen na novu univerzalnu Alfinu platformu sa zadnjim pogonom, koja će se u budućnosti koristiti i za druge modele tog proizvođača.

Bez obzira kakva će biti konačna odluka rukovodstva FIAT-a u pogledu razvoja Alfinog roudstera, za sada je planirano da Spider stigne u prodajne salone2016. godine.

Vesti

BMW i8 ubrzava bolje nego "na papiru"

Performansama super-sportskih automobila najčešće se divimo čitajući specifikacije koja nam fabrike serviraju. Magazin Road&Track testirao je BMW i8 kako bi uporedio rezultate u realnim uslovima, sa fabričkim podacima.

Vesti sreda 30.04. 10:14 Komentara: 11

Zavirite u Peugeot 108

Sa spoljašnjim izgledom modela 108 mogli smo da se upoznamo još u februaru kada je ovaj mali gradski automobil imao internet prezentaciju, ali smo tada ostali uskraćeni za fotografije njegovog enterijera.

Vesti utorak 29.04. 12:17 Komentara: 3
strana 1 od 52 idi na stranu