BMW potvrdio X7 i X5 Plug-in Hybrid

Najave da će BMW u svom pogonu u Spartanburgu, u Severnoj Karolini, proizvoditi novi top SUV model, X7 - zvanično su potvrđene iz nemačke kompanije.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2014.

11:51

Default images

BMW namerava da u američku fabriku investira milijardu dolara (oko 727 miliona evra), kako bi do kraja 2016. povećao godišnju proizvodnju u tom pogonu sa 300 hiljada na 450 hiljada vozila.

Pored planova za proizvodnju modela X7, BMW je objavio i da će u istoj fabrici "u bliskoj budućnosti" započeti izradu serijske verzije BMW-a X5 Plug-in Hybrid.

Ovaj model biće zasnovan na konceptu X5 eDrive, koji je predstavljen na salonu automobila u Frankfurtu 2013. BMW-a X5 Plug-in Hybrid najverovatnije će dobijati pogon od četvorocilindričnog TwinPower Turbo benzinskog motora koji će biti potpomognut elektromotorom i imaće xDrive pogon na sva 4 točka.

BMW je prilikom prezentacije konceptne verzije saopštio da taj automobil prosečno troši oko 3,8 l/100 km i da može da pređe do 30 km koristeći isključivo električni pogon.

Pročitajte više o hibridnom konceptu BMW eDrive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: