Prve fotografije Chevroleta Cruze za 2015.

Na internet su dospele prve nezvanične fotografije nove generacije modela Cruze. Reč je o limuzinskoj verziji namenjenoj kupcima u Kini. Ipak, što se tiče dizajna spoljašnjosti ne treba očekvati da će se model za druga svetska tržišta bitnije razlikovati od kineske verzije.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2014.

10:54

Default images

Novi Cruze fotografisan je na parkingu fabrike u Šangaju, uoči zvanične premijere koja će se održati na predstojećem auto-salonu u Pekingu, krajem aprila.

Iako se stilski značajno razlikuje od aktuelne verzije, druga generacija modela Cruze nema previše originalan dizajn. U obliku prednjeg i zadnjeg dela automobila lako će se pronaći sličnost sa modelima nekih drugih proizvođača.
Foto: carnewschina.com
Ipak, ne može se poreći da Cruze ima moderniji dizajn spoljašnjosti, koji uključujuje savremeniji izgled svetlosnih grupa kao i upotrebu LED tehnologije.

Poput farova, i stop svetla su sada znatno manjih dimenzija. Hromirana lajsna koja vizuelno povezuje zadnje svetlosne grupe je produžena tako da ih uokviruje sa donje strane.

Unutrašnjost je takođe značajno promenjena, mada su osnovne postavke instrumenata i komandi, kao i linije kontrolne table ostale manje-više neizmenjene. Pored volana, redizajnirani su i otvori za ventilaciju i centralna konzola, na čijem gornjem delu se nalazi ekran nešto većih dimenzija u poređenju sa displejom u aktuelnom modelu.
Foto: carnewschina.com
Što se motorizacije tiče, za sada su dostupni podaci o pogonskom jedinicama koje će biti ponuđene na kineskom tržištu.

U pitanju su dva benzinca, atmosferski 1.5 litarski sa 113 ks (83 kW) i 146 Nm i 1.4 litarski turbo-benzinski motor koji proizvodi 150 ks (110 kW) i 235 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

U zavisnosti od motora, u opciji su petobrzinski i šestobrzinski manuelni menjači, kao i sedmostepeni DSG automatik sa duplim kvačilom.

Vozili smo: Chevrolet Cruze Sedan 1.8 i LS+

Vozili smo: Chevrolet Cruze Hatchback

Vozili smo: Chevrolet Cruze Station Wagon 1.7 D

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: