Mitsubishi ukida Lancer Evolution X krajem 2014?

Prema pisanju japanskih medija, Mitsubishi će do kraja godine prestati da proizvodi aktuelnu verziju modela Lancer Evolution. Ono što će dodatno uznemiriti fanove ovog automobila je informacija da ovog puta model Evolution možda uopšte neće dobiti svog naslednika.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 30.03.2014.

20:00

Default images

Japanski Automotive News Daily objavio je da Mitsubishi planira da okonča proizvodnju Lancera Evolution X zbog smanjenog interesovanja kupaca, a da se iz istog razloga na tržištu neće pojaviti njegov naslednik, Evolution XI.

Mitsubishi je seriju modela Evolution lansirao 1992. Za nešto više od dve decenije, koliko je automobil prisutan na tržištu, izmenjalo se deset Evolution generacija. U Japanu je ukupno prodato oko 92.000 primeraka, a širom sveta još 154.000 automobila.

Nedavno je Mitsubishi najavio specijalnu seriju Lancera Evo X, sa oznakom X FQ-440 MR, koja će biti dostupna isključivo na britanskom tržištu. Automobil je opremljen 2.0 litarskim četvorocilindričnim turbo-benzincem sa 446 ks (328 kW) i 558 Nm.

S obzirom da informacija o ukidanju Lancera Evolution još uvek nema zvaničnu potvrdu, za sada ćemo je uzeti sa rezervom.

Sa druge strane, iako Evo X možda neće imati direktnog naslednika, prema ranijim najavama Mitsubishi ipak ima u planu novu sportsku verziju Lancera, koja bi umesto konvencionalnog benzinca imala hibridni pogonski sistem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: