Mercedes S63 AMG Coupe

Mercedes je objavio fotografije i tehničke detalje top verzije kupea S klase. Model S63 AMG Coupe imaće zvaničnu premijeru na sajmu automobila u Njujorku, u aprilu 2014, a prvi vlasnici moći će da sednu za volan ovog automobila u septembru.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 19.03.2014.

13:15

Default images

Iako i "standardna" S klasa Coupe izgleda veoma sportski i agresivno, S63 AMG verzija za nijansu je vizuelno dinamičnija, sa drugačijim, aerodinamičnijim prednjim branikom.

Masivniji dodaci na pragovima automobila i veliki otvori četiri izduvne cevi pozadi, dodatno pojačavaju utisak o snazi koja se krije ispod haube automobila.
Mercedes S63 AMG Coupe opremljen je 19 inčnim AMG alu felnama i gumama dimenzija 255/45, napred, odnosno 285/40, pozadi.

Za pogon je zadužen 5.5 litarski V8 bi-turbo motor sa 585 ks (430 kW) koji proizvodi čak 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta. U poređenju sa odlazećim Mercedesom CL 63 AMG, njegov naslednik razvija 40 "konja" i 100 Nm više.

Osim toga, Mercedes S63 AMG Coupe lakši je za 65 kg od prethodnika, čime njegova snaga još više dolazi do izražaja.
Osnovna verzija sa zadnjim pogonom od 0 do 100 km/h stiže za 4,3 sekunde, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h. Opcioni 4MATIC model do stotke stiže za 3,9 s.

Snaga se na točkove prenosi pomoću sedmobrzinskog sportskog automatskog menjača, a vozač može da bira izmeđi jednog od tri moda: "C" (Controlled Efficiency), "S" (Sport) i "M" (Manual).
Pored AIRMATIC vazdušnog oslanjanja, ugrađena je i poboljšana varijanta naprednog sistema MAGIC BODY CONTROL, koji automatski prilagođava oslanjanje uslovima puta.

Osnovna ideja je da se putnicima pruži maksimalna moguća udobnost u vožnji, bez obzira koliko je podloga po kojoj se automobil kreće neravna.

Sistem koji je najpre primenjen na limuzini S klase, dodatno je unapređen na kupe verziji, tako da omogućava blago naginjanje automobila (do 2,5 stepeni) u krivinama, kako bi slično vozaču motocikla ili skijašu koji skreće, na putnike delovala manja bočna sila. Sistem funkcioniše pri brzinama od 30 do 180 km/h.
Mercedes S63 AMG Coupe može se uz doplatu dobiti sa keramičkim kočnicama i 20 inčnim AMG Performance Studio alu točkovima.

Automobil je u unutrašnjosti opremljen sportskim AMG sedištima i Nappa kožnim presvlakama.

Kako i ostali nedavno lansirani Mercedesovi modeli, tako će i S63 AMG Coupe prvih godinu dana biti dostupan i u ograničenoj seriji Edition 1, koja će između ostalog imati Swarovski kristale u LED farovima, eksluzivna kožna sedišta, svetleće AMG oznake na pragovima, Night View Assist Plus sistem...
Mercedes S63 AMG Coupe biće zvanično predstavljen publici njujorškog salona automobila u aprilu.

Verzija 4MATIC moći će da se naruči od aprila, a model sa zadnjim pogonom od jula meseca. Prvi primerci biće isporučeni kupcima u septembru.

Pročitajte o Mercedesovim srpskim premijerama na aktuelnom sajmu u Beogradu.

Pročitajte o Mercedesu S klase Coupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: